В публикации в Автомедия“ и България Он Еър“ се твърди, че традиционният бизнес модел

...
В публикации в Автомедия“ и България Он Еър“ се твърди, че традиционният бизнес модел
Коментари Харесай

Вярно ли е, че собствениците на нови автомобили вече няма да ги притежават?

В изявления в „ Автомедия “ и „ България Он Еър “ се твърди, че обичайният бизнес модел за продажба на коли е напът да се промени. Това, което до момента е било нормална процедура – клиентът купува колата си от търговеца и тя става негова, се оказва спънка за новите тактики за екологична устойчивост и запазване на околната среда, се показва в публикациите. Те се базират на консултантската компания " Берилс "  (Berylls). 

С тематиката се заема през днешния ден - инспекция на обстоятелства.

Според изявленията от производителя се изисква транспортното средство да бъде унищожено с минимално влияние на околната среда и по тази причина по предложение на зелените в Европа се разисква нов модел на продажба, при който колите няма да стават благосъстоятелност на потребителя, а остават на производителя. Но купувачът въпреки всичко ще би трябвало да извърши заплащане към производителя в цялостен размер, а против това производителят ще обезпечава бизнес модел от вида " Автомобилът като услуга ", написа още в изявленията.
Твърдение: По предложение на зелените в Европа се разисква нов модел на продажба, при който колите няма да стават благосъстоятелност на потребителя, а остават на производителя
Компанията " Берилс "  (Berylls) се занимава с тематики, свързани с автомобилната промишленост. Тя предлага експертни услуги във връзка със стратегическо консултиране, развиване на цифрови артикули, набиране и вложение на капитал във връзка с международния авто бранш.

Експертите, работещи в „ Берилс “, разгласяват отзиви и разбори по разнообразни тематики, засягащи автомобилната индустрия. Всички те са обществени налични и могат свободно да бъдат четени и свалени от уеб страницата. Компанията има 6 разбора по тематиката за „ автомобила като услуга “. Те са оповестени в раздел „ Бъдещи продажби “. Първият е от октомври 2021 година ( “Снимка на европейския пазар за авто абонамент “) и показва, че автомобилният пазар претърпява евентуално най-голямата промяна в своята история, тъй като клиентите се отдръпват от класическото владение на транспортни средства.

Следващият е от януари 2022 година със заглавие „ Превозното средство като услуга: от продажба на транспортни средства към клиента и ръководство цената и виталния цикъл на транспортното средство “. В него се показва, че този модел ще разреши на потребителите да употребяват транспортни средства за разнообразни времеви интервали, вариращи от години до минути посредством лизинг, абонамент, краткосрочно или дълготрайно наемане. Според „ Берилс “ това ще докара до повече благоприятни условия за облага за производителите.

Следват разбори през април 2022 година (за това по какъв начин този модел ще се отрази на следпродажбеното обслужване на транспортните средства), август 2022 година („ Как транспортното средство като услуга може да бъде с 50 % по-печелившо от обичайните продажби на коли “) и септември 2002 година („ Как транспортното средство като услуга форсира продажбите на електрически коли с акумулаторна батерия “).

Последният разбор е от февруари 2023 г. и е за значимостта да бъдат прилагани тактики за реновиране, наново преправяне, неведнъж потребление и преработване за оптимално неведнъж потребление на скъпи материали. От „ Берилс “ показват, че производители на автентично съоръжение са изправени пред възходящ напън да понижат своя отпечатък върху околната среда.

Не се прецизира обаче от кого съответно, а в самия разбор изобщо няма упоменати думите еколог, екология, Европейски съюз, Зелена партия. Думата „ зелен “ участва общо единствено 2 пъти. Тя се появява на предпоследната страница от текста и то не като част от разбора, а като изложение на една от консултантските услуги, които дават от „ Берилс “ – по отношение на прекосяване към зелена подвижност и резистентност на автомобилния бранш.

Консултантите от „ Берилс “ в нито един от своите разбори не загатват за напън от страна на зелените в Европа. Освен това въпросният модел за „ автомобила като услуга “ не е нов. Той към този момент съществува и коли се оферират за подобен тип прилагане освен в Европа. Статия за този тип услуга в Съединени американски щати и по какъв начин потребителите най-добре да се възползват от нея е оповестена във „ Форбс “ още през октомври 2021 година

Според анализаторите от „ Берилс “ моделът за даването на „ транспортно средство като услуга “ ще бъде от изгода както за потребителите, по този начин и за производителите, като ще докара до по-големи облаги в границите на виталния цикъл на автомобила. 

Купуването на коли (т.нар. обичаен модел) няма да изчезне. Ще бъде допълнен от нови разновидности, които съгласно „ Берилс “ са търсени от някои консуматори, тъй като няма да се постанова наложително да се обвързват с дълготраен заем за покупка на автомобил, а ще могат да заплащат абонамент за прилагане, като в тази сума ще се включват също разноските за застраховка и поддръжка. Желаещите да закупят транспортно средство, несъмнено, ще продължат да имат тази опция.

Евродепутатът Михаел Блос от Групата на Зелените/Европейски свободен алианс, който е член на Комисията по околна среда, публично здраве и сигурност на храните, изрично отхвърли изказванието, че колите няма да стават благосъстоятелност на потребителя, а ще остават на производителя.

За БНР той съобщи:

„ Твърдението, че някой ще отнеме колите на хората е подправена вест. Всеки, който популяризира сходни изказвания, работи недобросъвестно против климатичната политика.

Искаме да поддържаме нови модели на шерване на коли, защото са употребявани в промишлеността отдавна и са в положение както да лимитират замърсяването, по този начин и да дават на потребителите повече еластичност “, изясни евродепутатът Михаел Блос от групата на Зелените/Европейски свободен алианс.

Търсене на законодателство, законодателни оферти или разисквания на тематиката за колите като услуга от европейските институции сподели, че темата не е част от какъвто и да било действителен законодателен акт, нито има оферти за разискване на сходна регулация. При търсене по приложимост (т.е. да се покажат първо резултатите, които съдържат съответната композиция от думи или най-близките до тях резултати) в уеб страниците на Европейската комисия, Европейския парламент и Европейския съвет липсват споменавания на комбинацията от думи vehicle as a service (автомобилът като услуга). Търсене в EUR-Lex, който е формалният уеб страница за право на Европейския съюз, и други обществени документи на съюза, също не сподели този тип услуга да участва в европейското законодателство или в законодателни оферти. 

На уеб страницата на Европейската зелена партия също не се откриват оферти или позиции по тематиката vehicle as a service (автомобилът като услуга).
Заключение
Твърдението, че по предложение на зелените в Европа се разисква нов модел на продажба, при който колите няма да стават благосъстоятелност на потребителя, а остават на производителя, е НЕВЯРНО.

Компанията „ Берилс “ в нито един собствен разбор не твърди сходно нещо. Евродепутатът Михаел Блос от Групата на Зелените/ЕСА акцентира, че изказванието, че някой ще отнеме колите на хората е подправена вест и е ориентирано против климатичната политика. Търсене по основни думи в уеб страниците на европейските институции демонстрира, че няма сходно законодателство, нито има сходни законодателни оферти.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР